Vilken utrustning behövs vid en campingsemester?

Oavsett om du ska bo på en campingplats eller ute i naturen så behövs det utrustning till tältet eller campingbilen. Tack vare allemansrätten är det fullt möjligt att campa utanför en campingplats i några dygn, även om det fortfarande är viktigt att inte campa för nära hus och även fråga markägare om lov.

Oavsett om du slår upp ditt tält i naturen eller på en camping så är det vissa grundläggande saker du kan behöva ta med. Förutom själva tältet så behövs en sovsäck, liggunderlag och ett portabelt gasolkök för att laga enklare måltider. Ska du övernatta i fjäll eller skog kan det även behövas myggnät, varma kläder och regnställ.

För husbilen gäller en lite annan typ av utrustning, och det kan finnas flera saker att tänka på när du ska vara borta ett tag. Då husbilen är som ett mobilt hem kan det behövas utrustning till köket. Kokplatta, kylskåp och diskställ brukar vara installerat men köksutrustning kan det tänkas att du behöver ta med själv, så som tallrikar, bestick, muggar, glas och kastruller givetvis. Förtält är också populärt att ha som uteplats och extra utrymme, och då är det bra att ha möbler som får plats i ett förtält, som campingbord, campingstol och husgeråd av plast. Det mest basala för att du ska komma iväg är ändå kablar, batteriladdare men även viss vård för husbilen som tältduksrengöring och slang så att vattensystemet fungerar.

Ett tips är att ge sig ut och testcampa några helger för att på så sätt upptäcka vad som behövs och vad som inte är nödvändigt. Att hyra en husvagn för att komma in i campinglivet kan vara att rekommendera så att du vänjer dig vid livsstilen.

Har du inte tältat innan kan du ge dig ut och campa i närheten av hemmet så att det går att åka hem om det är något som saknas eller om vädret blir sämre än planerat.

Till sist vill vi varmt rekommendera Kustgården Senorens camping i Blekinge. Havsnära camping i trevlig miljö.