Sveriges nordligaste stad – Kiruna

Långt upp i norra Sverige finner du det gamla gruvsamhället Kiruna. Det är idag ett populärt turistmål för både svenskar och folk från hela världen.

Du åker inte hit för att vädrets skull, eftersom det ligger så långt norrut blir det sällan varmare än 20 grader på sommaren, även om det händer, och vintern är mörk och kall – men vacker. Somrarna är ljusa och otroligt vackra, med midnattssolen som är ett måste att uppleva någon gång i livet. Norrsken är något du kan ha chans att se här uppe, det ska vara ett av de vackraste ställena i världen att se detta naturfenomen på.

Kiruna är en fantastisk utgångspunkt om du ska vidare till Abisko nationalpark eller Ishotellet i Jukkasjärvi. Men åk inte bara förbi eller genom Kiruna, utan stanna och njut av Kiruna som småstad. Promenera runt och titta på de olika skulpturerna som finns i Kiruna centrum, allt inom gångavstånd, eller ta en guidad tur av järnmalmsgruvan. Kiruna är absolut värt ett besök!

Personligt och varmt välkomnande på Camp Ripan

Camp Ripan är ett hotell i Kiruna med boendet för alla. Om du åker med familjen, kollegorna, partnern eller kompisarna, det spelar ingen roll – Camp Ripan välkomnar alla under sitt tak året om.

Här har du nära till både natur och stad, och du kan uppleva båda delarna och under ditt besök istället för att välja. Om du vill aktivera dig med hundspannsutflykt, älgsafari eller norrskenstur så finns flera möjligheter till det. Vill du hellre slappna av i relaxen, njuta av ett dopp i någon av poolerna eller sitta i någon av de bastu som erbjuds, så finns även det att välja som aktivitet. Eller så väljer du att testa allt, för det är möjligt.

Camp Ripan erbjuder härliga upplevelser vår, sommar, höst och vinter. Det är mer än bara ett boende. Välkommen att testa själv!